مضرات نوشابه

ساخت وبلاگ

در طی تحقیقات بلندمدت، محققان دریافتند افرادی که روزانه حداقل یک نوشابه یا نوشیدنی شیرین شده مصنوعی می‌نوشند در معرض خطرهای زیادی از جمله سکته مغزی یا زوال شدید عقل هستند.

بسیاری از ما نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی را بیش از نوشیدنی‌های قندی انتخاب می‌کنیم. به خاطر این عقیده که آنها برای سلامتی ما مفیدتر هستند. یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که این مسئله درست نیست.

محققان دریافتند بزرگسالانی که در روز حداقل یک نوشیدنی شیرین شده مصنوعی مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک نوشیدنی شیرین شده مصنوعی در هفته مصرف می‌کنند، سه برابر بیشتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند.

طبق نتایج جنگ رو به رشد بر روی شکر، بیشتر مردم به نوشیدنی‌ها و غذاهای شیرین شده با قند مصنوعی به عنوان جایگزین‌کننده‌های مفید تمایل پیدا کرده‌اند.

به هر حال، تعداد بی‌شماری از مطالعات دریافتند که محصولات شیرین شده با قندهای مصنوعی از مفید بودن یا بی ضرر بودن به دور هستند.

از مضرات نوشابه چه می دانید؟

به طور مثال، یک تحقیق در سال پیش بر روی آسپارتام که شیرین کننده مصنوعی رایج در رژیم سودا می‌باشد با افزایش وزن در موش‌ها انتشار یافت.

تحقیقات جدید اشاره بر این دارند که آسیب‌های احتمالی شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است در مغز گسترش بایند.

آلزایمر، خطرهای سکته مغزی

محققان با تفسیر اطلاعات به دست آمده از گروه مطالعه قلب فرامینگهام به نتایج خود رسیدند. این اطلاعات شامل 2888 بزرگ سال با سن‌های 45 به بالا در رابطه با موضوع سکته در مطالعه و 1484 بزرگسال 60 سال به بالا به عنوان مورد مطالعه جنون در این تحقیق بود. در طی یک دوره 7 ساله شرکت کنندگان، اطلاعات رژیم غذایی خود را در پرسش نامه‌های منظم بیان کردند. محققان از این اطلاعات برای تعیین مصرف کنندگان نوشیدنی با شیرین کننده مصنوعی بهره جستند. گروه این افراد را طی 10 سال دنبال کردند تا پیشرفت سکته و دیوانگی را در آنها مشاهده کنند. محققان 97 مورد سکته یافت کردند که 82 مورد سکته ایسکمیک بود، (نوعی سکته به سبب انسداد رگ‌های خونی فراهم آورنده خون با مغز)، جمعاً 81 مورد دیوانگی طی 10 سال از افراد مشاهده شد که از آنها 63 مورد بیماری آلزایمر و بیشتر حالت جنون همین بود.

در مقایسه با بزرگسالانی که کمتر از یک نوشیدنی شیرین شده با قندهای مصنوعی در هفته مصرف می‌کنند، افرادی که حداقل یک نوشیدنی در روز مصرف می‌کنند سه برابر بیشتر در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک قرار دارند و 2.9 برابر بیشتر در معرض بیماری آلزایمر قرار دارند.

این نتایج به دست آمده پس از به حساب آوردن چندین عامل مؤثر است که این عوامل شامل سن شرکت کنندگان، جنسیت، تحصیلات، وضعیت دیابت و حضور ژن APOE می‌باشد که این مورد با خطر آلزایمر بیشتر همراه است.

محققان هیچ ارتباطی بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و زوال عقل و سکته مغزی پیدا نکرده‌اند با این وجود آنها هشدار می‌دهند که مصرف این نوشیدنی‌ها می‌تواند باعث ایجاد خطرات دیگری برای سلامتی ما شود. محققان می‌گویند: ما پیشنهاد می‌دهیم مردم آب را به طور منظم مصرف کرده و جایگزین نوشیدنی‌های شیرین شده با قندهای مصنوعی قرار دهند.

محدودیت مطالعه

در حالی که یافته‌های اخیر نشان دهنده رابطه بین مصرف منظم نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی و سکته و دیوانگی است، محققان بیان کرده‌اند که مطالعات کاملاًٌ مشاهده‌ای بوده و نتیجه‌ای از آن استخراج نمی‌شود.

علاوه بر این گروه به تعداد کمی‌ از شرکت کنندگان مطالعه که جنون و سکته داشته‌اند به عنوان یک محدودیت مهم توجه کرده است.

پاس می‌گوید: حتی اگر احتمال سکته و جنون در شخصی سه برابر باشد، به معنی سرنوشت قطعی او نیست. در مطالعه ما 3 درصد افراد جدیداً سکته کردند و در 5 درصد دیوانگی پیشرفت کرد، ما هنوز در مورد تعداد کمی‌ از افراد که سکته یا دیوانگی در آنها پیشرفت کرده صحبت می‌کنیم.

به هر حال، در ارتباطی ویرایش شده به مطالعه راشل کی جانسون استاد تغذیه دانشگاه ورمونت، می‌گوید ما باید در مورد مصرف کنندگان منظم و همیشگی نوشیدنی‌های با شیرین کننده مصنوعی دقت داشته باشیم. جانسون می‌گوید: می‌دانیم که محدود کردن شکر اضافی یک استراتژی مهم جهت پشتیبانی از مواد مغذی و وزن سلامت بدن است. و همچنین می‌دانیم افراد باید نوشیدنی‌های با شیرین کننده مصنوعی را با احتیاط مصرف کنند.

این نوشیدنی‌ها در مورد افرادی که در حال کاهش وزن هستند یا دیابت دارند نقش دارند ولی افراد دیگر را نیز جهت مصرف آب، شیر کم چرب و سایر نوشیدنی‌های بدون شیرین کننده تشویق می‌کنیم.

بهداشت و سلامت...
ما را در سایت بهداشت و سلامت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حمیده بخشی mofidteb بازدید : 147 تاريخ : چهارشنبه 28 آبان 1399 ساعت: 2:41